Son Dakika Haberleri

Meşhur Ankara simidi nasıl yapılıyor?



Ankara simit tarifi için gerekli malzemeler
  • 1 kg elenmiş un
  • 3,5 gram kuru instant maya ya da 10 gram yaş maya
  • 15 gram tuz
  • su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker ( yaş maya için kullanılacak )
Üzeri için
  • 1 su bardağı pekmez
  • 1 su bardağı su
Ankara simit tarifi yapımı

Simitleri hazırlamak için geniş bir yoğurma kabı alalım. Yaş maya kullanacaksanız, bunu biraz su ve toz şekerle mayalandırın. Yoğurma kabının içine elenmiş unu, tuz ve mayayı koyun. İçine suyu azar azar ilave ederek, yoğurmaya başlayın. Simit hazırlarken en önemli aşama hamuru yoğurmaktır.  Biraz uzun tutarak, sert bir hamur elde edin. Hani hep deriz, kulak memesi yumuşaklığı hamur diye. Bu sefer biraz daha sert bir hamur hazırlayacaksınız. Hamuru yoğurduktan sonra mayalanması için, üzerini örterek en az 1 saat kadar bekletin.
 Bu arada pekmez ve suyu bir tencerenin içinde karıştırın. Ankara simidi yaptığımız için bunu kaynatmayacağız. Hamur mayalandıktan sonra uygun boyda bezeler kopararak, şekillendirmeye başlayabilirsiniz. Önce çubuk çekline getirdiğiniz bezeleri, halka haline getirin. Bunların ucunu açılmaması için iyi kapatın. Daha sonra simit halkalarını hazırladığınız pekmezli suyun içine daldırın. Verdiğimiz ölçüden yaklaşık 20 adet orta boy simit çıkar. Bunları pekmezli sudan sonra, kavrulmuş susama bulayın. Simit yapımında kavrulmuş susam kullanılmasının nedeni, simidin fırında çabuk pişmesindendir. Eğer normal susam kullanırsanız, pişince susamlar beyaz kalır. Bu nedenle ya hazır olarak simitlik susam alın ya da evde kendiniz susamları teflon tavanın içinde kavurun. Bunları içine yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Fırını yaklaşık 230 derecede ısıtın. Fırın tepsisini ısınmış fırının içine atın. Simitler hızlı pişeceğinden, tavsiyemiz başında beklemenizdir. Çünkü kıvamında pişirdiğiniz Ankara simidinin tadına doyulmaz. 

Hiç yorum yok

Lütfen bir yorum yapın