Son Dakika Haberleri

"HAVA DURUMU" Ankara'da en düşük sıcaklık 19,en yüksek sıcaklık 35 derece olacak

 Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan tahminlere göre Ankara'da en düşük sıcaklık 19 derece, en yüksek sıcaklık ise 35 derece olacak. Ankara'da bu haftadan sonra sıcaklıkların düşmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son açıklamaya göre, Türkiye'nin batısı az bulutlu ve açık, doğusu ile Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve Doğu Akdeniz'in parçalı yer yer çok bulutlu, Mersin, Adana ve Osmaniye çevreleri, Hatay'ın kıyıları ile Antalya'nın doğusunun iç kesimleri, Isparta'nın güneyi, Burdur'un doğusu, Sivas'ın güneyi, Toroslar mevkii, Konya'nın güneybatısı, Niğde ve Kayseri'nin doğu çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.Ankara'da yağmur görülmeye başlanacak. 4 derecelik sıcaklık düşüşüyle havaların serinlemesi bekleniyor.

31 Temmuz Cuma günü en düşük 22 derece, en yüksek 37 derece olması beklenirken,1 Ağustos Cumartesi günü en düşük 21 derece, en yüksek 36 derece olması bekleniyor.

Mevsim normallerinin 9 derece üstüne çıkan aşırı sıcaklar sebebiyle meteoroloji uyarı yayınladı. Türkiye'nin büyük bir bölümünde etkili olan sıcak hava dalgası sebebiyle ve 10.00 ile 16.00 saatleri arasında mümkünse dışarı çıkılmaması istendi.

 

Hiç yorum yok

Lütfen bir yorum yapın