Son Dakika Haberleri

"PRATİK HABER" Bamya alırken gevrek,olgunlaşmamış olmasına dikkat edin


 

Bamya, hassas bir sebzedir. Seçilmesi ve korunması önemlidir. Her zaman gevrek ve olgunlaşmamış olan bamyaları tercih etmek gerekirken, Küçük bamyalar daha yumuşak ve lezzetlidir.

Büyük bamyalardan kaçının ve koyu yeşil renkli olanlarını tercih edin. Fazla olgunlaşmış bamyalarda kaçınmanız gereken kesikler veya lekeler vardır.

Bamyayı buzdolabında 2 gün boyunca saklayabilirsiniz, bu süreden sonra besin değerleri azalmaya başlar.
Yani olgunlaşmamış, gevrek, küçük ve koyu renkli bamyaları seçip düzenli şekilde tüketirseniz bamyanın tüm faydalarından yarar sağlayabilirsiniz.”

Hiç yorum yok

Lütfen bir yorum yapın