Son Dakika Haberleri

ÇORUM’DA ‘METRUK BİNA’ SEFERBERLİĞİ





Uyuşturucuyla mücadele kapsamında, bağımlıların kullandığı metruk binaların yıkılması ya da kontrol altına alınması amacıyla çalışmalar devam ediyor. Belediye Başkanı Zeki Gül, tarihi tescilli metruk binalarla ilgili son dönemde ciddi çalışmalar yürüttüklerinin altını çizerken, mevzuatla ilgili bazı sıkıntılar yaşandığını ifade etti.

Çorum Belediyesi, uyuşturucu ile mücadelede önemli etkenlerden olan metruk binaların yıkılması ve kontrol altına alınması için çalışmalarını sürdürüyor. Konuyla ilgili konuşan Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, mahallelerde bulunan kullanılmayan, yıkılmak üzere olan evleri titizlikle takip ettiklerini ifade etti.

Zeki Gül, tarihi tescilli metruk binalarla ilgili son dönemde ciddi çalışmalar yürüttüklerinin altını çizerken, mevzuatla ilgili bazı sıkıntılar yaşandığını ifade etti. Gül, tehlike arz eden metruk binaların çökmesi halinde insanlara ve çevreye zarar vermemesi için koruma önlemleri aldıklarını kaydetti.

Başkan Gül, geçtiğimiz günlerde bazı basın yayın organlarında çıkan Yavruturna Mahallesi, 1’inci Kulaksız Sokak’ta bulunan metruk binayla ilgili de açıklamada bulundu. Gül, Ankara Tabiat Varlıkları Anıtlar Yüksek Kurulu Başkanlığı’na yazı gönderdiklerini, ancak binaya hiçbir müdahalede bulunulmayacağı yönünde cevap aldıklarını dile getirdi.

Gül, belediye olarak binanın etrafını saç tabakalarla kapattıkları için yolda biraz daralma olduğunu aktardı. Önceliklerinin can güvenliği olduğunu da sözlerine ekledi.

(HABER 100)

 

Hiç yorum yok

Lütfen bir yorum yapın