Son Dakika Haberleri

BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BELİRLENİYOR


Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Çorum Belediye Başkan adayının belirlenmesi için yapılacak temayül nedeniyle Çorum’a geldi.

Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, sabah saatlerinde parti binası önünde İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, Belediye Başkan Vekili Ahmet Yabacıoğlu, Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, il genel meclis üyeleri ve parti yöneticileri tarafından karşılandı.

Parti binasını gezen Erol Kaya, daha sonra da il başkanlığı odasında basın toplantısı düzenledi. Burada konuşan İl Başkanı Mehmet Karadağ, parti içerisinde Çorum Belediye Başkanlığı için temayül yoklaması yapacaklarını belirterek, genel başkan yardımcısı Erol Kaya’ya ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Afrin’de yapılan operasyon hakkında konuştu.

CHP’Lİ BELEDİYELERİN GÖREVDEN ALINMALARI MUKAYESE EDİLEMEZ

Erol Kaya, AK Parti’de belediye başkanlarının istifaları ile CHP’li belediyelerin görevden alınmalarının mukayese edilmesinin yanlış olduğunu söyledi. Kaya, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün de partilerinin yaptığı değerlendirmeler sonucunda istifaya davet edildiğini açıkladı.

Kaya, Çorum Belediye Meclisi’nin kendi içinde bir meclis üyesini başkan seçeceğini ve 2019 Mart ayına kadar da belediye başkanlığı görevini seçilen kişinin sürdüreceğini belirtti. Kaya, 10 gün içerisinde kanunen sürecin tamamlanması gerektiğini ifade ederek, Valinin daveti ile meclisin toplanacağını ve yeni başkanın seçileceğini sözlerine ekledi.


(HABER 100 HABER MERKEZİ)

Hiç yorum yok

Lütfen bir yorum yapın