Kabakları orta kalınlıkta halkalar şeklinde dilimleyin.
Kaynayan suyun içinde 4-5 dakika haşlayıp soğutun.
Yarım soğanın üzerine defne yaprağını 3-4 diş karanfil
batırarak sabitleyin. Şimdi soğan cloute'niz hazır. Sütü soğan
cloute ile kaynatın ve kenara alın. Ayrı bir tavada tereyağını
eritin ve unu ekleyip kavurun, ardından soğutun. Tereyağı ve
unun üzerine sütü ekleyip sürekli karıştırın ve yaklaşık
2 dakika kısık ateşte pişirerek beşamel sosunuzu hazırlayın.
Tuz, karabiber ve muskat ile lezzetlendirin. İnce kıydığınız
dereotunu kabaklar ile karıştırın ve pişirme yapacağınız
kabın içine dizin. Üzerine hazırladığınız beşamel sosu dökün.
En son üzerine rendelenmiş kaşar peynirini koyun ve önceden
ısıtılmış 200 derecelik fırında 15-20 dakika, üzeri kızarana
kadar pişirin. İnce kıyılmış dereotu ile servis edin.
|
Hiç yorum yok
Lütfen bir yorum yapın