Son Dakika Haberleri

Karton kutuyla saklanan yumurtalar, dolapta 3 hafta tazeliğini koruyor





Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan yumurta, protein, vitamin ve mineral bakımından zengin bir besindir. Zengin besinde hiç karbonhidratın bulunmaması da onu cazip hale getiriyor. İçerdiği yüksek protein oranıyla, uygun fiyatı ve kolay hazırlanışıyla yumurta, geçmişten bugüne kahvaltılarımızın yıldızı olmaya devam ediyor

Yumurtanın taze olup olmadığını nasıl anlarsınız?

Buzdolabınızda tarihinin geçip geçmediğini bilmediğiniz yumurtalardan birini alıyoruz. Hemen birini alıp su dolu bir bardağa koyuyoruz. Eğer yatay durumda kalırsa taze, dikey duruyorsa bayat demektir. Aynı zamanda taze yumurtanın akı berrak, sarısı ise yuvarlak olur.

Yumurta çiğ mi pişmiş mi?

Yumurtanın henüz çiğ mi yoksa pişmiş mi olduğunu anlamak için tezgâhın üstünde çevirin. Düzgün bir şekilde dönüyorsa yumurtanız pişmiş demektir.

Yumurtalar neden karton kutuda satılır?

Çünkü karton kutuyla saklanan yumurtalar dolapta 3 hafta taze kalabiliyor. Kutusundan çıkartılıp yumurta raflarına yerleştirilen yumurtalar ise en çok birkaç gün taze kalıyor. 

Yumurtalar yıkanarak saklanır mı?

Yumurtalarınızı yıkayarak saklamayın; çünkü yıkamak, yumurtanın üzerindeki koruyucu tabakayı yok eder ve zararlı mikro organizmaların yumurtanın kabuğundan içeri geçmesini kolaylaştırır. Bu yüzden yumurtalarınızı kullanmadan hemen önce yıkamaya özen gösterin.

Rafadan yumurta sevenler için öneriler

Yumurtayı kaynar su dolu yumurta tenceresinin içine bir kaşık yardımıyla yavaşça koyun. Orta ateşte 3-4 dakika pişirin. Bir kaşık yardımıyla yumurtayı tencereden çıkarın. Yumurtalığın içinde servis yapın. 

Yumurtasını kayısı kıvamında sevenler için öneriler

Yumurtayı kaynayan suya bırakarak 5-6 dakika bekleyin. Kaynar sudan çıkarılan yumurtayı soğuk suya tutun. Yumurtanın çatlamasını istemiyorsanız yumurtayı dolaptan alıp hemen kaynar suya atmayın, ilk önce oda sıcaklığına getirin. 

Katı yumurta yapmak için öneriler

Katı yumurta için yumurtanızı orta ateşte 10 dakika pişirin. Süre bitince bir kaşık yardımıyla yumurtayı tencereden çıkarın. Soğuk suyun altında bir süre bekletin. Kabuklarını soyup, servis yapın.

Hiç yorum yok

Lütfen bir yorum yapın