Son Dakika Haberleri

Araba sürme korkusunu bilinçaltına yerleşen korkular şekillendiriyor






Birçok insanda görülen Araba sürme korkusu, günlük hayatı her açıdan etkiliyor. Bu korkuların hepsinin bilinçaltına yerleşen korkuların şekillendirdiği davranışlarla ilgili olduğunu söyleyen Uzman Klinik Psikolog ve Hipnoz Uzmanı Mehmet Başkak, panik, araçlardan korkma, yolculuklardan kaçınma gibi ciddi sorunlara sebep olan bu davranışların bilinçaltı düzeyde öğrenilmiş davranışlar olduğunu söyledi. 

Konu ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Uzman Klinik Psikolog ve Hipnoz Uzmanı Mehmet Başkak, kişinin bu davranışları, daha önceki zamanlarda yaşadığı olaylarla bağlantılı olarak farkında olmayarak ve bilinçsizce öğrendiğini kaydetti. “Araba sürme ya da araçlara binme korkusu yaşayan herkesin kendine özgü kişisel bir korku kalıbı vardır ve bir tetikleyici durumla kişideki bu davranış kalıbı harekete geçerek korku, panik ve endişeye neden olduğunu ifade eden Başkak, genellikle araçlar, araç içinde olmak, seyir halinde olmak ya da belirli bir hızın üzerinde seyretmenin tetikleyici unsur olabildiğini, bu gibi tetikleyicilerin, korku kalıbını aktif hale getirerek kişilerde kontrol dışına çıkma, kötü bir şey olma nöbetine sebep olduğunu ifade etti.

ARABA KORKUSUNU YENMENİN EN UYGUN YÖNTEMLERDEN BİRİSİ HİPNOTERAPİ

Bilinçdışı düşünme süreçleri üzerinde çalışmak için en uygun yöntemlerden birinin hipnoterapi olduğunu vurgulayan Psikolog ve Hipnoz Uzmanı Başkak, “Hipnoterapiyle bilinçdışı zihninizle iletişim kurabilirsiniz. Tedavi sürecinde, hem direk hem de dolaylı yöntemler kullanılarak, araç korkusu yaşayan kişilerin düşünme kalıplarında köklü değişiklikler meydana getirilmesi sağlanır. Bu da hipnoterapi için oldukça kolay bir sonuçtur” dedi.
Başkak’ın, kişiden kişiye değişse de, bir saat süren terapilerle ortalama 2-4 seans sonrasında araba sürme fobisinin etkin bir şekilde tedavi edilebildiğini, kendi kendine hipnoz tekniklerinden faydalanarak da bu korkunuzu yenebileceğinizi belirtti.

Hiç yorum yok

Lütfen bir yorum yapın