Son Dakika Haberleri

Türkiye’de ameliyat sayısı, 7 kat artışla 14 milyona ulaştı


Türk Toraks Derneği, Türkiye’de 2002 yılında yaklaşık 2 milyon olan ameliyat sayısının, 2014 yılında 7 kat artışla 14 milyona çıktığı, 2014 yılında Türkiye nüfusunun 78 milyona ulaştığı düşünüldüğünde, her 5 kişiden birinin 2014 yılında büyük veya küçük cerrahi bir müdahale geçirdiğinin anlaşıldığı bildirildi.


Türk Toraks Derneği tarafından yapılan açıklamaya göre, Dünyanın sağlık harcaması en yüksek ülkelerinde bile bu sayının bizim ülkemizin yarısı kadar olduğu, ülkemizde insanlarımızın daha çok doktora başvurmaya başladıkları ifade edildi. 2002 yılında kişi başına ortalama 3,2 kez hekime başvuruyorken, 2012 yılında bu sayı 8,2 ye çıktığı, daha açık ifadeyle 75 milyon kişinin her biri ortalama 8 kezden fazla doktora gittiğinin belirlendiği kaydedildi. 


Açıklamada, 2014 yılında acile başvuru sayısının 104 milyon olduğu, çok daha kritik, hayati tehlike içeren hastaların başvurması gereken acil birimlerde, hastalara da çok daha fazla süre ayrılması gerektiği ifade edildi. Bu kadar fazla kişinin acil servislere başvurmasının acil birimleri çalışamaz hale getirdiği vurgulandı.

Hiç yorum yok

Lütfen bir yorum yapın