Son Dakika Haberleri

Kış aylarında hasta olmamak için C vitamini taşıyan meyve ve sebze yiyin






Kış mevsimini yaşadığımız şu günlerde hasta olmamak için ne yenilmeli, ne içilmeli diyerek sizler için araştırdık.

Uzmanlara göre kış aylarında hasta olmamak için kış aylarına uygun meyve ve sebze tüketmek gerekiyor. 
 Aralık ayında Karnabahar, Balkabağı, Mandalina, Limon, Lahana, Portakal, Ispanak, Ocak ayında Pazı, Havuç, Limon, Brüksel Lahanası, Portakal, Ispanak, Şubat ayında Pazı, Havuç, Brüksel Lahanası, Ispanak yemek gerekiyor.

Diğer mevsimlerde de yenmesi gerekenler hakkında bilgi veren uzmanlar önerilerini şöyle sıraladı.
İlkbahar ayları olan Mart ayında Ispanak, Brokoli, Pırasa, Havuç, Şalgam Nisan ayında Erik, Enginar, Kuşkonmaz, Taze Bakla Mayıs ayında Sarımsak, Kiraz, Erik, Çilek, Enginar, Soğan, Kuşkonmaz, Taze Bakla yenilmesi gerekiyor.

Yaz mevsiminde, Haziran ayında Vişne, Sarımsak, Taze Patates, Domates, Kiraz, Kayısı, Çilek, Taze Fasulye, Soğan, Bezelye, Temmuz Ayında Vişne, Patlıcan, Sarımsak, Taze Patates, Çağla, Domates, Armut, Dut, Kayısı, Salatalık, Böğürtlen, Taze Fasulye, Soğan, Şeftali, İncir, Pazı, Ağustos Ayında Patlıcan, Sarımsak, Taze Patates, Mısır, Domates, Kabak, Dut, Kayısı, Kavun, Karpuz, Taze Fasulye, Soğan, Taze Börülce, Bamya, Pazı yemek gerekiyor.
Sonbahar mevsimine gelindiğinde ise, Eylül ayında ise Patlıcan, Elma, Taze Patates, Mısır, Domates, Armut, Limon, Semizotu, Nar, Üzüm, Soğan, Kereviz, Yeşil Biber, Ekim ayında Elma, Taze Patates, Muz, Kabak, Pırasa, Limon, Mandalina, Nar, Ayva, Trabzon Hurması, Kereviz, Kasım ayında Karnabahar, Kereviz, Trabzon Hurması, Balkabağı, Nar, Mandalina, Limon, Turp, Portakal, Ispanak, Muz yemek gerekiyor.







Hiç yorum yok

Lütfen bir yorum yapın