Kış aylarında hasta olmamak için C vitamini taşıyan meyve ve sebze yiyin
Kış mevsimini yaşadığımız şu
günlerde hasta olmamak için ne yenilmeli, ne içilmeli diyerek sizler için
araştırdık.
Uzmanlara göre kış aylarında
hasta olmamak için kış aylarına uygun meyve ve sebze tüketmek gerekiyor.
Aralık ayında Karnabahar,
Balkabağı, Mandalina, Limon, Lahana, Portakal, Ispanak, Ocak ayında Pazı,
Havuç, Limon, Brüksel Lahanası, Portakal, Ispanak, Şubat ayında Pazı, Havuç,
Brüksel Lahanası, Ispanak yemek gerekiyor.
Diğer mevsimlerde de yenmesi gerekenler hakkında bilgi
veren uzmanlar önerilerini şöyle sıraladı.
İlkbahar ayları olan Mart ayında
Ispanak, Brokoli, Pırasa, Havuç, Şalgam
Nisan ayında Erik,
Enginar, Kuşkonmaz, Taze Bakla
Mayıs ayında Sarımsak,
Kiraz, Erik, Çilek, Enginar, Soğan, Kuşkonmaz, Taze Bakla yenilmesi gerekiyor.
Yaz mevsiminde, Haziran ayında Vişne, Sarımsak, Taze Patates, Domates,
Kiraz, Kayısı, Çilek, Taze Fasulye, Soğan, Bezelye, Temmuz Ayında Vişne, Patlıcan, Sarımsak, Taze Patates,
Çağla, Domates, Armut, Dut, Kayısı, Salatalık, Böğürtlen, Taze Fasulye, Soğan,
Şeftali, İncir, Pazı, Ağustos Ayında
Patlıcan, Sarımsak, Taze Patates, Mısır, Domates, Kabak, Dut, Kayısı, Kavun,
Karpuz, Taze Fasulye, Soğan, Taze Börülce,
Bamya, Pazı yemek gerekiyor.
Sonbahar mevsimine gelindiğinde ise, Eylül ayında ise
Patlıcan, Elma, Taze Patates, Mısır, Domates, Armut, Limon, Semizotu, Nar,
Üzüm, Soğan, Kereviz, Yeşil Biber, Ekim ayında
Elma, Taze Patates, Muz, Kabak, Pırasa, Limon, Mandalina, Nar, Ayva, Trabzon Hurması, Kereviz, Kasım ayında Karnabahar, Kereviz, Trabzon Hurması,
Balkabağı, Nar, Mandalina, Limon, Turp, Portakal, Ispanak, Muz yemek gerekiyor.
Hiç yorum yok
Lütfen bir yorum yapın