Son Dakika Haberleri

Yazın hangi sporları yapmalı?

YÜZME
 Yaz aylarında yapılabilecek sporlar arasında ilk akla gelen, kuşkusuz yüzme. Bu spor, tüm vücudu çalıştırmasının yanı sıra suyun negatif enerjiyi alan etkisinden dolayı da tercih ediliyor.
DALIŞ

 Sualtının gizemli dünyasını yakından görmek isteyenlerin tutkunu olduğu bir spor. Hatta meraklılarına göre bir kez deneyince vazgeçmesi çok zor oluyor.
RÜZGÂR SÖRFÜ 

Türkiye, iklimi ve doğal koşulları sayesinde rüzgâr sörfü yapmak isteyenler için tam bir cennet. 1970'lerde bir spor olarak kabul edilen rüzgâr sörfünün yeni başlayanlar için en heyecan vereci tarafı sörf tahtasına çıkıp düşmeden yelkeni kaldırarak rüzgârla kaymaya başlamak.
SU KAYAĞI

 Su kayağı, denge konusunda kendine güvenenlerin denemesi gereken sporlardan. Önceleri ağaçtan kayaklar üzerinde yapılan bu spor, ilk kez Ralph Samuelson tarafından 1922 yılında Minnesota'da yapılmış.
KITE SÖRF 

 Kite sörf bir taraftan paraşütü tutarken, diğer taraftan ayaklarınızın altındaki sörf tahtasına hâkim olmaya çalışıyorsunuz.
YAMAÇ PARAŞÜTÜ 

 Bu spor, 1980'li yılların başında birkaç yenilikçi havacı tarafından serbest paraşütlerle yamaçlardan koşarak kalkmalarıyla başladı. Artık tecrübeli pilotlarla saatlerce havada kalıp kilometrelerce uçmak mümkün. Türkiye'de yamaç paraşütüyle özdeşleşmiş bir tatil yeri olan Fethiye, dünyanın en iyi yamaç paraşütü uçuşu noktalarından biri.
PLAJ VOLEYBOLU

 Kumun üzerinde çıplak ayakla oynanan bir takım sporu olan plaj voleybolu, ülkemizin geniş sahillerinde en çok rağbet gören plaj eğlencelerinin başında geliyor.
TENİS  

Tenisi açık kortta oynamanın ayrı bir keyfi olduğunu düşünenlerin sayısı hiç de az değil.
TREKKİNG

 Dere, tepe demeden gezmeyi sevenlerin tercih ettiği trekking, doğada yapılan hafif tempolu sportif yürüyüşlere verilen isim.
JET SKİ  
Pek çok tatil yerinin gözde eğlencelerinden olan jet ski, hızı sevenler tarafından oldukça rağbet görüyor.

Hiç yorum yok

Lütfen bir yorum yapın