Son Dakika Haberleri

Ankara Gezilecek Yerler


Anıtkabir: Anıtkabir yalnızca Ankara’nın değil Türkiye’nin de en önemli yapılarından biridir. Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir birçok önemli bölümden meydana gelmektedir. 
Kızılay Meydanı 
Kızılay Meydanı: Ankara’nın en önemli meydanlarından biridir. Türkiye’nin sayılı meydanları arasında yer alan Kızılay Meydanı birçok önemli iş merkezi, kafe, restoran ve mağazaya ev sahipliği yapmaktadır. 
Anadolu Medeniyetleri Müzesi 
Anadolu Medeniyetleri Müzesi: Şehrin en önemli müzelerinden biridir. Anadolu’da yaşamış medeniyetlere ait eserleri tarihsel sırasına önem vererek sergileyen müzede Hitit ve daha sonrasına ait eserler sergilenmektedir
Atatürk Orman Çiftliği 
Atatürk Orman Çiftliği: Mustafa Kemal Atatürk’e armağan edilen 52 bin dönümlük arazi üzerine kurulu, döneminde ülkenin en modern tarım tesisi olan bir bölgedir. Günümüzde birçok önemli yapıya ev sahipliği yapmaktadır. 
Ankara Kalesi 
Ankara Kalesi: Ankara gezilecek yerler listemizdeki en eski yapılardan biridir. Yapılış tarihi tam olarak bilinmeyen kale, 1073 yılında Selçuklu himayesine girmiştir. Özellikle yaz aylarında kale ve civarı hareketlenmektedir. 
Atakule 
Atakule: Ankara’nın simgelerinden biri olarak kabul edilen şehrin ilk alışveriş merkezidir. Özellikle kule üzerinden Ankara manzarası büyüleyicidir. Yakın zamanda alışveriş merkezindeki tüm kiracılar çıkartılmış, Atakule’de yenileme çalışmaları başlamıştır. 
Kocatepe Camii 
Kocatepe Camii: Ankara’nın en büyük camileri arasında yer almaktadır. 1967 yılında inşasına başlanan cami 1987 yılında kullanımına açılmıştır. Tarihi bir yapı olmamasına karşın şehrin bir diğer önemli simgesidir.
Augustus Tapınağı 
Augustus Tapınağı: MÖ. 25 yılından sonra inşa edilmiş, çeşitli tadilat ve düzenlemelerde günümüze kadar ulaşmış şehrin en önemli tarihi yapılarından biridir. Hacı Bayram Mahallesi’nde yer alan yapının çevresinde birçok önemli gezi noktası yer alır. 
Ahmet Hamdi Akseki Camii 
Ahmet Hamdi Akseki Camii: Ankara’nın en yeni camileri arasında yer almaktadır. Diyanet Camii olarak da bilinen cami sahip olduğu mimari ve teknolojik özellikleri ile şehrin diğer camilerinden ayrışır. 
Gençlik Parkı 
Gençlik Parkı: Ankara’nın en ünlü parklarından biridir. Şehrin merkezinde bulunan park içerisinde gölet, yürüyüş yolları, lunapark, kafe ve restoran gibi birçok önemli bölüm bulunmaktadır. 
Hacı Bayram Camii 
Hacı Bayram Camii: Ankara gezilecek yerler listemizdeki önemli camilerden biridir. Adı Hacı Bayram Türbesi’nden gelmektedir. Yıllar boyunca birçok tadilattan geçmiştir. En son 2011 yılında yenilenmiş ve bu çalışmalar sırasında mimarinin özelliğini kaybetmemesine dikkat edilmiştir.
Arslanhane Camii 
Arslanhane Camii: 13. yüzyılın başında, Selçuklu döneminde yapılmış Ankara’nın en önemli tarihi yapılarından biridir. Cami karşında tam on mezarın bulunduğu bir türbe bulunmaktadır. Türbede yatanlardan bir tanesi ise yapıda çokça emeği geçen Ahi Şerafettin’dir.
Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi 
Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi: Şehirde yer alan önemli müzelerden biridir. Müzede birinci bölümünde Cumhuriyet öncesi ressamların tabloları bulunmaktadır. Alt katı kurs olarak kullanılmaktadır. Üst katta ise Atatürk Lobisi ve konser salonu yer almaktadır.
7. Cadde 
7. Cadde: Bilinen asıl adıyla Akşabat Caddesi, Ankara’nın en önemli ve hareketli caddelerinden biridir. Cadde boyunca birçok kafe ve restoran bulabilirsiniz. Cadde üzerinde bulunan barların bir kısmında canlı müzik de yapılmaktadır.
Ankara Hayvanat Bahçesi 
Ankara Hayvanat Bahçesi: Türkiye’nin en ünlü hayvanat bahçelerinden biridir. Geçtiğimiz yıllarda bakım sebebiyle ziyarete kapatılan Ankara Hayvanat Bahçesi’nin bir süre sonra açılacağı ifade edilmektedir.
Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi 
Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi: Ankara’nın en ilginç müzelerinden biridir. Tarihi Çengelhan içerisinde kurulu olan müzede Türk sanayisinde önemli yere sahip çeşitli objeler sergilenmektedir. 
Ankara Oyuncak Müzesi 
Ankara Oyuncak Müzesi: Ankara Üniversitesi bünyesinde kurulmuş ve üniversite bünyesinde faaliyet yürütülmekte olan bir müzedir. Müze içinde en eski oyuncak 1890 tarihlidir. Türkiye kaynaklı oyuncaklar da 1933 yılından başlayarak günümüze kadar uzanmaktadır. 

Kurtuluş Savaşı Müzesi 
Kurtuluş Savaşı Müzesi: Ankara gezilecek yerler listemizdeki önemli müzelerden biridir. İlk meclis olan I. TBMM binasında faaliyete geçen müze, meclis olarak kullanımından sonra da çeşitli amaçlarla kullanılmıştır.
Tunalı Hilmi Caddesi 
Tunalı Hilmi Caddesi: Ankara’nın en ünlü ve en önemli caddelerinden biridir. Cadde üzerinde pek çok mağaza, kafe ve restoranlar yer almaktadır. Kuğulu Park da bu cadde üzerinde bulunmaktadır.
Ulucanlar Cezaevi Müzesi 
Ulucanlar Cezaevi Müzesi: Şehrin en ilginç gezi noktalarından biridir. Şu an müze olarak kullanılan ceza evinin inşasına 1925 yılında başlanmış ve bu ceza evi tam 81 yıl boyunca siyasi mahkumları ağırlamıştır.
ODTÜ Bilim ve Teknoloji Müzesi 
ODTÜ Bilim ve Teknoloji Müzesi: Ankara’nın en önemli müzelerinden biridir. Müze, Anadolu’nun teknoloji tarihini anlatmak için kurulmuştur ve ODTÜ Üniversitesi Kampüsü içerisinde yer almaktadır.
Ankara Etnografya Müzesi 
Ankara Etnografya Müzesi: Burada Selçuklu döneminden başlayarak çeşitli dönemlere ait eserler sergilenmektedir. Çeşitli el yapımı halı ve kilimler, tabancalar, Osmanlı savaş gereçleri vs. yer alır.
Cumhuriyet Müzesi (II. TBMM Binası) 
Cumhuriyet Müzesi (II. TBMM Binası): Şehrin önemli gezi noktalarından biridir. Müze binası Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun ve başlangıç yıllarının yaşandığı önemli bir binadır. İçerisinde Cumhuriyet tarihine ışık tutan eserler sergilenmektedir.
50. Yıl Parkı 
50. Yıl Parkı: “Ankara’nın terası” olarak da bilinen, şehrin en güzel parklarından biridir. 50. Yıl Parkı‘nın genel bileşimi içinde de çok sayıda piknik alanı, kamelyalar, şelaleler, iki gölet alanı ve dere bulunmaktadır. 
Altınpark 
Altınpark: Ankara gezilecek yerler listemizdeki en güzel ve önemli parklardan biridir. Park toplam 640 bin metrekare alan üzerine kuruludur. Bunun yaklaşık 250 bin metrekaresinin yeşil alandır.
Göksu Parkı 
Göksu Parkı: Ankara’nın en güzel ve ünlü parklarından biridir. Burası başkentin en büyük parklarında bir tanesi olmasına rağmen sadece yüz günde tamamlanmıştır. Park 508.000 m2 üzerine kurulmuştur.
Mogan Park 
Mogan Park: Türkiye’nin en büyük parkları arasında yer almaktadır. Yaklaşık 650 bin metrekare alan üzerine kurulu park, mükemmel bir çocuk oyun alanı, spor alanı ve gezi alanı işlevlerine sahiptir. 
Harikalar Diyarı 
Harikalar Diyarı: Ankara’nın en ünlü parklarından bir diğeridir. Parka adım attığınız anda kendinizi bir masalın içinde hissedeceksiniz. Özellikle çocuklu ailelerin keyifli zaman geçirebileceği bir yerdir. 
Ankara Roma Hamamı 
Ankara Roma Hamamı: 3. yüzyılda Sağlık Tanrısı Asklepios adına yaptırılmış, şehrin önemli tarihi yapılarından biridir. Her ne kadar hamam olarak adlandırılsa da yapılan araştırmalar bölgenin höyük olduğunu göstermektedir.
Pembe Köşk (İsmet İnönü Evi) 
Pembe Köşk (İsmet İnönü Evi): Günümüzde müze olarak kullanılan yer 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün 1925-1973 yılları arasında yaşadığı konuttur. Aileye ait eşyalar sergilenmektedir. Yılın belli dönemleri halka açılmaktadır.
Akköprü 
Akköprü: I. Alaaddin Keykubbat döneminde 1222 yılında inşa edilmiş, önemli bir tarihi yapıdır. Köprü, Altındağ ilçesi içinde yer almaktadır. Köprünün yer aldığı semt çevresinde birçok önemli yapı yer alır.
Mavi Göl 
Mavi Göl: Doğa ile iç içe keyifli vakit geçirilebilecek rekreasyon alanıdır. Piknik yapabileceğiniz alanda çocuklar için de bir çok oyun gurubu bulunmaktadır. Şehrin stresinden uzaklaşmak için ideal bir yer.
CerModern 
CerModern: Modern Sanatlar alanında faaliyet gösteren önemli bir merkezdir. Anadolu’nun bu muhteşem sanat merkezinde yer alan çalışma grupları CerEdebiyat, CerÇocuk, StüdyoCer, Cava gibi isimlerle anılmaktadır.
Hamamönü 
Hamamönü: Altındağ ilçesinde yer alan mahallede 19. yüzyıl sivil mimari özelliğini taşıyan konaklar restore edilerek bölge turizmine kazandırılmıştır. Ankara gezilecek yerler listemizdeki en önemli yerlerden biridir.
Elmadağ Kayak Merkezi 
Elmadağ Kayak Merkezi: Ankara’nın en çok tercih edilen kış tatili merkezlerinden birisidir. Kayak merkezi içerisinde saatte 720 kişi kapasiteli teleski kayak sporlarını sevenlere hizmet vermektedir.
Kızılcahamam Milli Parkı 
Kızılcahamam Milli Parkı: Soğuksu Milli Parkı olarak da bilinen, Ankara’nın 80 km uzağında, Kızılcahamam ilçesi sınırlarında yer alan parktır. Şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyenler için çok güzel bir yer.
Gordion Antik Kenti 
Gordion Antik Kenti: Ankara’nın Polatlı ilçesine 29 km uzaklıkta olan tarihi bir kenttir. Daha çok Firiglerin başkenti olmasıyla bilinmektedir. Bulunan tarihi eserler İstanbul Arkeoloji Müzesi ve Ankara Anadolu Uygarlıkları Müzesi içinde sergilenmektedir.
Kaynak:gezipgordum.com

Hiç yorum yok

Lütfen bir yorum yapın