Son Dakika Haberleri

Tatilciler, erken rezervasyonla yüzde 50 kâr elde etti







Tatil.com, müşterilerinin tercihleri doğrultusunda 2015’in erken rezervasyon profilini ortaya çıkardı. Tüm yılın verilerini baz alan çalışma, erken rezervasyonda en çok tercih edilen bölgelerden tatilcilerin demografik özelliklerine kadar Türkiye'nin 2015 yılındaki erken rezervasyon eğilimleri hakkında fikir veriyor.

Tatil.com’un verilerine göre, 2015 yılı boyunca Tatil.com üzerinden rezervasyon yapan 80.100 kişinin, yüzde 46’sı erken rezervasyonu tercih etti. Erken rezervasyon yapanların yüzde 55’i ise iptal güvence paketi de yaptırdı.

2015 yılında Tatil.com üzerinden yapılan erken rezervasyonun toplam cirodaki payı yüzde 40 olarak gerçekleşti. 2013 yılında toplam cironun yüzde 20’si olan bu rakamın, 2016’da yüzde 50’ye yükselmesi öngörülüyor.

Tatilcilerin en çok Ocak ve Şubat aylarında erken rezervasyon yaptırdıklarını ortaya koyan analiz, erken rezervasyonun 24-34 yaş grubu arasındakilerin tercihi ve çocuklu ailelerin gözdesi olduğunu gösteriyor.

Yurt dışından erken rezervasyon yaptıran tatilcilerin tercihi Alanya olurken, Antalya ve Kıbrıs en yoğun erken rezervasyon talebi alan destinasyonlar oldu.  


Hiç yorum yok

Lütfen bir yorum yapın