Pirinç, yaşlanma sürecini yavaşlatmada önemli rol oynuyor
Dünya çapında birçok mutfak kültürünün temel gıdası olan pirinç, uzmanlara göre, akut ve kısa süreli enerji sağlaması, bağırsak peristaltik hareketlerini düzenlemesi ve iyileştirmesini sağlarken yaşlanma sürecini de yavaşlatıyor.
Uzmanlara tarafından yapılan araştırmalara göre C vitamini ve A
vitamini bileşiklerine sahip olan pirinç, kanseri önlerken, yaşlanma sürecini
uzatarak beyin sağlığını korumada oldukça faydalı bir besin olduğu bildirildi.
Alzheimere
neden olan serbest radikaller ve toksinlerin etkilerini engelleyen koruyucu
enzimleri tetikleyen pirinç, özellikle D vitamini, kalsiyum, lif, demir ve
riboflavin gibi vitaminler açısından da zengin olduğu, kabızlık tedavisinde ve
bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde, hücrelerin yenilenmesinde ve yaşlanma
sürecini yavaşlatmada önemli olduğu kaydedildi.
Araştırmada,
pirincin beyin sağlığı içinde önemli bir besin maddesi olduğu, Pirincin
kolesterol, yağ ve tuz içermediğinden pek çok hastalıkta ve özellikle
hipertansiyonu olan bireyler tarafından rahatlıkla kullanılabilmekte olduğu belirtildi.
Ayrıca pirinç, Vücut gelişimini destekleyip enerji verir ve vücudu kuvvetlendirir.
Doyurucu olmasından dolayı zihnin daha iyi çalışmasını da sağlar. Kandaki kolesterol
oranını azaltıcı etkisi ile kalp ve damar hastalıklarına karşı da koruyucudur.
Ve böbreklere de faydalıdır
Hiç yorum yok
Lütfen bir yorum yapın