Son Dakika Haberleri

Güne sağlıklı başlamanın yolu, kahvaltıdan geçiyor





Uzmanlar, güne sağlıklı başlamanın ilk koşulunun kahvaltı olduğunu, seçilecek kahvaltılık malzemenin de sağlıklı olmasına dikkat edilmesi gerektiğini bildirdi.

Uzmanlar, sağlıklı kahvaltı için süt ve süt ürünlerinin es geçilmemesi gerektiğini, kahvaltı da süt ürünlerinden 1 porsiyon normal süt veya süt tozu, yoğurt, kefirin tüketilmesi gerektiğini ifade etti. Peynir veya yerine geçebilecek gıdalardan da kahvaltı da 2 porsiyon olarak tüketilmesi gerektiği, İnce bir dilim peynir, 1 yumurta, ince bir dilim salam veya bir sosisin sağlıklı olabileceği kaydedildi. Un veya tahıllar konusunda da önerilerde bulunan uzmanlar,1 porsiyon olarak Mısır ekmeği, normal ekmek, tost, kraker veya kahvaltılık gevreğin tüketilebileceği, içecek olarak da 1 bardak portakal suyu, isterseniz de en sevdiğiniz meyve suyundan veya bir bardak sıcak bir içeceğin tercih edilebileceği ifade edildi. Meyvenin de asla unutulmaması gerektiği, mango, papaya, çilek ve muz gibi meyveleri azar azar ekleyerek hazırlanabilecek bir meyve salatası tabağının da olması gerektiği vurgulandı.

Sağlıklı bir kahvaltı da yağ oranı yüksek olan yiyeceklerden ve kızartmalardan kaçınmanız gerektiği tavsiye edilirken, kahvaltı için fazla zamanı olmayanlar için süt ve kahvaltılık gevreğin de mükemmel bir yiyecek olacağı kaydedildi.

Hiç yorum yok

Lütfen bir yorum yapın