Güne sağlıklı başlamanın yolu, kahvaltıdan geçiyor
Uzmanlar, güne sağlıklı başlamanın ilk koşulunun kahvaltı olduğunu, seçilecek
kahvaltılık malzemenin de sağlıklı olmasına dikkat edilmesi gerektiğini
bildirdi.
Uzmanlar, sağlıklı kahvaltı için süt ve süt ürünlerinin es geçilmemesi
gerektiğini, kahvaltı da süt ürünlerinden 1 porsiyon normal süt veya süt tozu, yoğurt,
kefirin tüketilmesi gerektiğini ifade etti. Peynir veya yerine geçebilecek
gıdalardan da kahvaltı da 2 porsiyon olarak tüketilmesi gerektiği, İnce bir dilim peynir, 1 yumurta,
ince bir dilim salam veya bir sosisin sağlıklı olabileceği kaydedildi. Un veya
tahıllar konusunda da önerilerde bulunan uzmanlar,1 porsiyon olarak Mısır
ekmeği, normal ekmek, tost, kraker veya kahvaltılık gevreğin tüketilebileceği,
içecek olarak da 1 bardak portakal suyu,
isterseniz de en sevdiğiniz meyve suyundan veya bir bardak sıcak bir içeceğin
tercih edilebileceği ifade edildi. Meyvenin de asla unutulmaması gerektiği, mango,
papaya, çilek ve muz gibi meyveleri azar azar ekleyerek hazırlanabilecek bir
meyve salatası tabağının da olması gerektiği vurgulandı.
Sağlıklı bir
kahvaltı da yağ oranı yüksek olan yiyeceklerden ve kızartmalardan kaçınmanız
gerektiği tavsiye edilirken, kahvaltı için fazla zamanı olmayanlar için süt ve
kahvaltılık gevreğin de mükemmel bir yiyecek olacağı kaydedildi.
Hiç yorum yok
Lütfen bir yorum yapın