Son Dakika Haberleri

İnternet nedir?

İnternet, kısaca “dünya üzerindeki bilgisayar ağı” olarak tanımlanır.İngilizce'de "uluslararası ağ" anlamına gelen “international network” sözcüklerinin birleştirilmesinden oluşmuştur. Türkçe “Genel ağ” olarak da adlandırılan bu iletişim ağında bilgisayarlar birbirlerine fiziksel olarak  bağlıdırlar. Bu bağlantılar sayesinde herhangi bir yerden internete ulaşılabilir.

 İnternet bilgiye erişimi destekler ve bilgisayarınızın dünya üzerindeki birbiriyle bağlantılı milyonlarca bilgisayardan herhangi birisiyle veri, ileti ve dosya alışverişi yapmanıza, karşılıklı yazılı ve/veya görüntülü olarak konuşmanıza olanak sağlar.İnternete bağlandığınızda  bilgisayarınız, ister oturduğunuz semtte, ister dünyanın öbür ucunda bulunsun, internet üzerindeki diğer tüm bilgisayarlarla konuşabilir.

 Bugün iki milyara yakın insan bilgilenme, işlem yürütme, haberleşme, eğitim ve eğlence amacıyla interneti kullanmaktadır. İnternet, tüm insanların hayatlarının ayrılmaz bir parçası olmuştur.İnternetten en üst düzeyde yarar sağlayabileceği gibi zarar da görebilmemiz mümkündür.Aile konusunda ise
yetişkinler, riskleri ve tehlikeleri öğrenirlerse çocuklarına yardımcı olabilir, onları koruyabilirler.

 

 

 

Hiç yorum yok

Lütfen bir yorum yapın