Son Dakika Haberleri

ANKARA BOŞALIYOR,BAŞKENTLİLER TATİL YÖRELERİNE AKIN EDİYOR

 

Ä°lk, orta ve liselerin kapanması ve geçen hafta sonu LYS sınavlarının tamamlanmasının ardından, AÅžTÄ°’de yine yolcu yoÄŸunluÄŸu yaÅŸandı. Yaz tatilini fırsat bilen Ankaralılar, AÅžTÄ°’den tatil yörelerine ve memleketlerine gittiler.   AÅžTÄ° , (Ankara Åžehirlerarası Terminal Ä°ÅŸletmesi) yıllardır milyonlarca insanın Ankara’ya giriÅŸte veya ayrılırken ilk veya son uÄŸrak noktası olmaya devam ediyor. AÅžTÄ° verilerine göre, olaÄŸan dönemlerde Ankara’ya her gün ortalama1600 ÅŸehirlerarası otobüs giriÅŸ-çıkış yapıyor. Yaklaşık 50 kiÅŸilik otobüslerle taşınan yolcuların bir gün içinde AÅžTÄ°’de meydana getirdiÄŸi sirkülasyon ise ortalama 80 bin kiÅŸi olarak gerçekleÅŸiyor.

  BAYRAMLARDA ORTALAMA YOLCU SAYISI 100 BÄ°NE ULAÅžIYOR

 AÅžTÄ°’de bayramlarda giriÅŸ-çıkış yapan otobüs sayısı 1900’e çıkarken, ortalama yolcu sayısı da 100 bine ulaşıyor. AÅžTÄ°’de yolcuları uÄŸurlamaya gelenler veya karşılamaya gelenlerle birlikte insan sirkülasyonu katlamalı olarak artış gösteriyor. 2014’te Ramazan Bayramı öncesinde AÅžTÄ°’ye giriÅŸ-çıkış yapan otobüs sayısı rekor rakamlara ulaÅŸtı. 2014’te Ramazan Bayramı’ndan iki gün önce AÅžTÄ°’ye giriÅŸ-çıkış yapan otobüs sayısı 2 bin 316, bir gün önce ise 2 bin 149 oldu. AÅžTÄ°’deki otobüs hareketliliÄŸi, bayram tatili boyunca kademeli olarak düşerken, bayramın son günü ise bu rakam artış göstererek 2 bin 55’e yükseldi. 2015’te resmi bayram günlerinde ise AÅžTÄ°’deki yolcu hareketliliÄŸinin, günlük ortalamanın çok fazla üzerine çıkmadığı gözlendi. AÅžTÄ°’de 23 Nisan'da 1621, 1 Mayıs'ta 1637, 19 Mayıs'ta ise 1702 otobüs Ankara’ya giriÅŸ-çıkış yaptı.    
         
KÜÇÜK BİR İLÇENİN NÜFUSU KADAR ÇALIŞANI VAR

  Her gün on binlerce kiÅŸinin yolunun düştüğü AÅžTÄ°’de yolcuların taleplerinin karşılanabilmesi için 519 iÅŸletme faaliyet gösteriyor ve bu iÅŸletmelerde de yaklaşık 3 bin 500 kiÅŸi sürekli görev yapıyor.80 otobüs yazıhanesinin bulunduÄŸu AÅžTÄ°’de 56 büfe, 196 büro bulunuyor. Restoranları, kafeteryaları, çay salonları, otoparkı, akaryakıt istasyonu, bankası, PTT’si ve 20 ATM’si ile AÅžTÄ°, adeta bir ÅŸehir görüntüsü veriyor.
        
           

Hiç yorum yok

Lütfen bir yorum yapın